MOEDERDAG!

Intredeprocessie met het Genadebeeld van Onze-Lieve-VrouwEr zijn mensen die dan uitslapen, er zijn anderen die uitgestelde klusjes opknappen, en er zijn gezinnen zoals wij, die ieder jaar afzakken naar de Sint-Jacobskerk te Antwerpen. Ook dit jaar waren we weer getuige van een Hoogmis die een echte Feest-mis is ter ere van Maria (en alle moeders) met alles erop en eraan; een verzorgde viering, mooie bloemstukken, een fantastisch koor…

Het Mariabeeld was prachtig opgetuigd en stond op een betere, zichtbare plaats zodat ook wij haar konden bewonderen (wij zaten achteraan). Hoeft het dan gezegd dat er veel volk aanwezig was, zodanig dat er kerkboekjes te weinig waren?

De Kapelheren geven het zware Genadebeeld (letterlijk en figuurlijk) een ereplaatsTijdens de homilie sloeg priester Bruno Aerts de nagel op de kop; de alomtegenwoordigheid van Maria voor haar Zoon: tijdens de bruiloft, bij het Kruis, bij het graf… Wij als mama’s trachten toch ook gewoon er “te zijn” voor onze kinderen?

Feest was het ook voor de Meesters van de Kapel want zij mochten een nieuw lid verwelkomen; Mevrouw Karin Joné zorgt zowaar voor een verdubbeling van de vrouwelijke vertegenwoordiging!

Een echt kippenvel-moment voor mij persoonlijk is de afsluiter met het mooiste Maria-lied aller tijden: “Liefde gaf U duizend namen”. Houden zo!

Onze geliefde pastoor Bruno Aerts ging voor in deze prachtige vieringEn wat is er leuker dan na deze plechtigheid het glas te mogen heffen samen met al deze lieve mensen? Het was dan ook een drukte van jewelste in de ontmoetingsruimte van Sint-Jacob want er wachtte ons een receptie met lekkere hapjes en drankjes (waarvoor dank aan de vele vrijwilligers). Wij hebben dan ook graag een handje geholpen bij het serveren van al dat lekkers. Kortom, dit is een ideale gelegenheid om bij te praten en nieuwe mensen te leren kennen. Zo mochten we deze keer kennismaken met de koordirigent en ex-directeur van Don Bosco te Hoboken. Fijn gesprek gehad en meteen de bedenking gemaakt; volgend jaar zien ze ons hier terug!

Met dank aan de familie Vandenweghe uit Wechelderzande voor het mooie verslag!

Zoeken

Google Translate

Dutch English French German Italian Portuguese Spanish

Contacteer ons

Heeft u een opmerking of een vraag? Neem gerust contact met ons op!

We beantwoorden uw bericht zo snel als mogelijk.

Contacteer ons

 

Plant u een bedevaarttocht, via of vanuit Sint-Jacob? Dan kan u bij ons de pelgrimszegen aanvragen.

U kan hier uw verzoek indienen, wel graag minstens één maand van tevoren.

Pelgrimszegen aanvragen

Ligging

kleineschelpSint-Jacob Antwerpen
Lange Nieuwstraat 73, 2000 Antwerpen

Routeplanner

Agenda

JULI
20

20.07.2019 15:00 - 17:00

JULI
21

21.07.2019 09:00 - 09:45

JULI
21

21.07.2019 10:00 - 11:00

JULI
22

22.07.2019 11:00 - 11:40

JULI
23

23.07.2019 11:00 - 11:40